Valitse viinireitti: Suunnittele retki makusi mukaan

Valitse viinireitti: Suunnittele retki makusi mukaan

Ranska on rikkain viininviljelymaa, jolla on monenlaisia ​​terroireja. Kumpaan kardinaaliseen kohtaan katsot, horisontissa näkyy uusia rypälelajikkeita, alkuperäisiä viininviljelymenetelmiä ja alueellisia reseptejä, jotka tuottavat ainutlaatuisen viinin. Tämä monimuotoisuus voi pelätä ulkomaille ja ranskalaiselle turistille, joka pyrkii löytämään uudelleen oman maaperänsä, neofytit ja amatöörit. Idästä ja Rhonesta on kuitenkin olemassa perinteinen ranskalainen erityisyys, joka antaa mahdollisuuden vapautua epäilyistä, joita tällaisen luettelon näyttäminen saattaa aiheuttaa: viinireitit. Jälkimmäiset ovat olleet olemassa vuosikymmenien ajan ja ovat alun perin osa kunkin alueen kansanperinnettä. Niiden avulla voidaan nuorten aikuisten paikallisten festivaaleiden avulla juhlia maata ja siellä tuotettua viiniä kuljettamalla osanottajat alueen tärkeimpien alueiden läpi.

Viinireitti ensimmäisenä kokemuksena viinimatkailusta


Viinimatkailun hullun alussa oli siksi aivan loogista, että tietyt matkailualan toimijat käyttivät Ranskan viinireittien asettelua teemakohtaisten retkien järjestämiseen. Kurinalaisuuden nopean kehityksen myötä muut alueet, joilla ei ollut perinteistä viinireittiin liittyvää festivaalaa, käyttivät samaa termiä tarjotakseen älykkäitä reittejä viininmaistajaisille. Alsacen viinireitti ja Côtes du Rhône -reitti yhdistettiin siten reiteillä, joilla ei ole historiallista perustaa, ja ne on kokonaan omistettu amatööriviinintekijöille, jotka haluavat vierailla muilla alueilla. Niitä on esimerkiksi:


Nämä ovat tunnetuimpia, mutta termi on galvaude, ja pian on mahdollista löytää viinireitti kaikilta Ranskan viinialueilta. Jotkut on todella suunniteltu viininmaisteluun ja aktiviteetteihin, kun taas toiset ovat tyytyväisiä tarjoamaan kävelykierroksen alueelle, jolloin yleensä voit kuljeskella viinitarhojen ja tuottajien linnojen varrella. 

Valitse viinireittinne kontekstin mukaan

Lukijan vakuuttamiseksi voimme aloittaa vakuutuksella: kaikkia reittejä “historialliset” viinit ovat mielenkiintoisia selata ja löydät reitiltä useita mahdollisuuksia viiniköynnösten maailmaan liittyvään toimintaan. Ole kuitenkin varovainen, muista, että viininvalmistajat työskentelevät kokopäiväisesti, joten on tarpeen varata ennen mitä tahansa toimintaa, jota erityisesti Winalist tarjoaa. Vaikka rypälekorjuukausi on viinitarhojen työntekijöille yleensä erittäin kiireinen, suurin osa heistä tarjoaa edelleen löytötoimintaa tänä aikana. 


Siksi ensimmäiset selaamasi reittiviinit voidaan valita vuoden ajan ja kyseisen alueen leveyden mukaan. Itse asiassa ylivoimaisella elokuun kuumuudella on usein edullista suosia Burgundiaa, Pessacin viinitarhojen kurssi voi osoittautua vahvuuskokeeksi, joka vaatii voimakasta lämmönkestävyyttä. Toisaalta, jos haluat nauttia lomasta Alsatian viinireiteillä, on parasta olla viivyttämättä liikaa. Kylmä tulee nopeasti voimakkaammaksi, mikä voi aiheuttaa sinulle epämukavuutta, jos et ole tottunut mahtaviin ulkona. On kuitenkin turistipiirejä, jotka tarjoavat retkiä melko edistyneille päivärannoille; jotkut rohkeat myöhäisen sadonkorjuun ystävät mieluummin joutuvat kohtaamaan talven ankaruuden nähdäksemme toiminnassa tämän erityisen käytännön, joka mahdollistaa erittäin makean viinin valmistamisen. 


Viinireittien rikkaus on sellainen, että jokaisesta niistä on kattava kirja. Älä epäröi kirjoittaa meille kysymyksiisi tai ottaa meihin yhteyttä puhelimitse, jos olet epävarma valinnastasi.