Tee oikea valinta ensimmäiselle kokemuksellesi viinimatkailusta

Tee oikea valinta ensimmäiselle kokemuksellesi viinimatkailusta

Olitpa jo viininharrastaja tai vain utelias tietämään siitä enemmän, viinimatkailu on erinomainen tapa tutustua täysin ranskalaisten terroiriemme rikkauksiin. Yhä useammat viininviljelijät avaavat ovensa meille ja tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden elää hetkeksi jalojen ammattiensa rytmissä. Mahdollisia aktiviteetteja ovat monet kävelyretket pelloilla, yksityiset maistelua, viinin työpajat ... Niin monia, että valinnan tekeminen voi olla vaikeaa.

Valitse makuasi viinialueSamppanja, Elsace, Burgundy, Provence ... Ranskan viinimatkailu on erityisen kuuluisa viinialueistaan, joilla on ainutlaatuiset rypälelajikkeet. Viiniköynnösten sijainnilla on todellakin suuri merkitys. Sen auringonpaiste, lämpötila tai leveysaste ovat kaikki tekijöitä, jotka edistävät erityisen rypäleen muodostumista. Tällöin paikallinen osaaminen tulee voimaan ja antaa mahdollisuuden markkinoida maailmankuuluja cuvées-tuotteita, joita viedään Amerikkaan ja Aasiaan.

Tämä on kriteeri, joka voi ohjata makuasi viinissä, kun koet sen. Voit aloittaa alueelta, jonka viiniä arvostat, et tule pettymään. Rosé-viinin ystäville Provence ja sen hedelmäiset rypälelajikkeet ovat ihanteellinen kohde. Älä epäröi olla seikkailunhaluinen valitsemalla päinvastoin alue, jonka ominaispiirteet sivuutat. Burgundian viinimatkailu on välttämätöntä, jos haluat tutustua esimerkiksi tämän viinialueen legendaarisiin suuriin viineihin.

Seuraa rypäleen vuodenaikojen kautta viinimatkailullaKun olet valinnut alueen vierailulle, sinun on mietittävä kausia, joka vetoaa sinuun eniten. Ennen kesää viiniköynnökset peittävät itsensä lehdillä ja sitten kukilla. Viinirypäleet alkavat vähitellen ilmestyä vasta kesäkuussa, ja ne kypsyvät auringon alla, kunnes ne ovat valmiita satoa varten. Tuolloin oli sato, erittäin kiireisiä jaksoja viininviljelijöille, mutta myös täynnä elämää ja animaatioita. Hetket kovasta työstä (ja juhlistamisesta, varsinkin kun sato on runsas), sato on yksi viinin elinkaaren avainkohdista. Haluatko kokea sadon jännityksen täysin? Kysyntä on suuri ja viininviljelijät ovat erittäin kiireisiä, joten on tärkeää suunnitella vierailusi hyvin. Winalistin avulla voit varata viinimatkailualan aktiviteetit verkossa välttääksesi epämiellyttäviä yllätyksiä suuren päivän lähestyessä.

Valitse tarpeisiisi ja ryhmällesi sopiva aktiviteettiViinimatkailua Ranskassa harjoitetaan monenlaisilla aktiviteetteilla, maistamisesta makuihin kuumailmapallomatkoihin viinitarhojen yli. Jotkut ohjelmat yhdistävät sekä opastettuja kiertueita että maisteluja, jotka ovat ihanteellisia ranskalaisten viinien tutkimiseen, mutta voit myös valita tarkempia orgaanisen viinin maistamistoimintoja, löytää viininviljelyalan kulissien takana olevia tavaroita, viini- ja juustopareja valmistavan työpajan ... Ranskan viinimatkailulla on paljon yllätyksiä varastossa sinulle

On selvää, että tietyt aktiviteetit, kuten teema-ateriat tai etuoikeutetut vierailut, sopivat paremmin pienille komiteoille, etenkin pariskunnille. Yksin (tai melkein) viininvalmistajan kanssa voit hyödyntää hänen tietojaan ja arvokkaita neuvoja täysimääräisesti. Siksi osallistujien lukumäärä on otettava huomioon sopivan ohjelman valinnassa. Viiniterroirimme ovat täynnä rikkauksia, ja Winalist auttaa sinua löytämään ne. Älä epäröi ottaa yhteyttä meihin, jos tarvitset lisätietoja ensimmäisen viinimatkailukokemuksen suunnittelusta.