Sordo Giovanni - Winalist
Sordo Giovanni

Käy Sordo Giovanni Coni

Piemonte Viinitila
Azienda Agricola Giovanni Sordo sijaitsee tunnetun Barolo-alueen sydämessä, Castiglione Falletton kunnassa – vain muutaman kilometrin päässä Albasta, Cuneon maakunnassa. Se on perheomisteinen viinitila, kolmannen ja neljännen sukupolven välissä, nyt Giorgion – Giovannin pojan – taitavissa käsissä – perheen kolmannen sukupolven, joka on hoitanut ja tuottanut viinejä yli vuosisadan ajan. Tilan perusti isoisä Giuseppe vuonna 1912, mutta varsinaisen käänteen teki hänen poikansa Giovanni, joka yhdessä vaimonsa Marian, perheen tarinan todellisen todistajan, kanssa osti useita Nebbiolo-viinitarhoja Barololle - Sorì in. Piemonten kieli – yksi parhaista Barolon viinialueella. Näiden viinitarhojen maaperä – tiivis kalkkipitoinen merleri – on runsaasti hivenravinteita, jotka yhdessä Langhen alueen ainutlaatuisen mikroilmaston kanssa luovat täydellisen ympäristön Nebbiolo-rypäleen viljelylle. Se on voimakas ja vaikea rypäle, josta voi saada uskomattomia viinejä, joilla on voimakas aromi ja suuri ikääntymispotentiaali.
Nykyään Sordon perhe omistaa 53 hehtaaria, jotka sijaitsevat Castiglione Falletton, Serralunga d’Alban, Monforte d’Alban, Barolon, Novellon, La Morran, Verdunon, Grinzane Cavourin ja Vezza d’Alban kunnissa.
Sordo on ainutlaatuinen: se on ainoa olemassa oleva viinitila, jossa voi ylpeillä 8 erilaista Baroloa - crus -viiniä, joiden viinitarhat sijaitsevat 5 eri kunnan alueella Barolon viinialueella.
Sordolla käytetään vain viimeisten sukupolvien käymis-, varastointi- ja pullotuslaitteita sekä valtava kellari – 135 isoa tynnyriä 50-120 hl – takaamaan viinin täydellisen kypsymisen ja ikääntymisen.
Slavonialaisesta tammesta tehdyt suuret tynnyrit ovat tämän 100-vuotispäivän viinitilan salaisuus: tämä puu – lempeän ominaisuutensa ansiosta – ei ole tunkeutunut viiniin, joka säilyttää aidon maun, joten lasistasi löytyy aitoa viinin makua. meidän terroir. Tätä perinne tarkoittaa – esi-isiemme meille opettaman tavan jatkamista – aivan kuten Sordon perhe on tehnyt jo yli 100 vuoden ajan.
Tuotannon jokainen vaihe – viinitarhoista kellariin – noudattaa täsmälleen perinteen antamaa prosessia, joka on ollut perheen kantava tuki siitä lähtien.

Ota meihin yhteyttä ja kerro lisää kokemuksista osoitteessa Sordo Giovanni

Keskustele matkatoimistomme kanssa ja saat kaiken tarvitsemasi tiedon, jotta voit suunnitella vierailusi kohteessa Piemonte.

Ota meihin yhteyttä
Hanki reittiohjeet

Azienda Agricola Sordo Giovanni, Via Alba Barolo, Garbelletto, Coni, Italie Italia

Liity uutiskirjeeseemme!

Joka kuukausi, saat ilmaiset matkaoppaat ja vinkit seuraavalle viinimatkallesi. vai niin, ja erikoistarjouksia myös!